PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarea săptămână

Postat la 30 august 2014 92 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării până la 7 septembrie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarea săptămână

BANAT

Variaţiile termice nu vor fi semnificative pe parcursul intervalului de prognoză, valorile de temperatură urmând a se menţine în jurul celor normale pentru această perioadă. Temperatura va începe să scadă uşor şi treptat până la medii ale maximelor de 23-24 de grade şi ale minimelor în jurul a 13 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată, cu deosebire în întervalul 1 - 4 septembrie.

CRIŞANA

Temperatura aerului nu va avea variaţii importante, urmând a se menţine în apropierea mediilor multianuale caracteristice perioadei. Va exista doar o scădere lentă a temperaturii aerului până la valori medii diurne de 22-23 de grade şi nocturne în jurul a 12 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată, cu deosebire în jurul datei de 2 septembrie.

TRANSILVANIA

Temperatura aerului va marca o scădere uşoară şi treptată, până la valori medii diurne în jurul a 22 de grade. Valorile medii minime se vor situa între 8 şi 13 grade până pe 1 septembrie, iar după această dată, variaţiile vor fi nesemnificative, în jurul a 11 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată, în special în jurul datei de 2 septembrie când se vor cumula cantităţi de apă mai importante.

MARAMUREŞ

Temperaturile maxime vor scădea spre 22 de grade. Valorile minime vor fi cuprinse, în medie, între 8 şi 13 grade până pe 1 septembrie, iar după această dată se va produce o scădere uşoară şi treptată, până la medii în jurul a 11 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în special în jurul datei de 2 septembrie, cînd aversele vor fi mai importante cantitativ.

MOLDOVA

Temperaturile maxime se vor situa între 23 şi 26 de grade. Valorile medii nocturne se vor încadra între 11 şi 15 grade, până pe 1 septembrie. După această dată, variaţiile vor fi nesemnificative, iar minimele se vor menţine în jurul a 14 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în special în intervalul 2 – 5 septembrie.

DOBROGEA

Valorile se vor menţine apropiate de cele normale ale perioadei. Media temperaturilor diurne va fi în jurul a 27 de grade. La sfârşitul intervalului se anticipează o scădere uşoară a temperaturii aerului până spre 25 de grade. Media valorilor nocturne se va situa, în general, în jurul a 17 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în jurul datei de 2 septembrie, iar în rest se va menţine scăzută.

MUNTENIA

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice ale perioadei. Media valorilor diurne va fi de 27-28 de grade, iar spre sfârşitul intervalului se anticipează o scădere uşoară a temperaturii aerului până spre 25 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii pe parcursul intervalului, dar media valorilor nocturne se va situa, în general, în jurul a 15 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi uşor mai ridicată după data de 2 septembrie.

OLTENIA

Valorile termice se vor menţine apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Media valorilor diurne se va situa în jurul a 26 de grade. Spre sfârşitul intervalului se anticipează o scădere uşoară a temperaturii aerului până spre 24 de grade. Media valorilor nocturne se va situa, în general, în jurul a 15 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în intervalul 2 - 4 septembrie, iar în rest se va menţine scăzută.

LA MUNTE

Pe tot parcursul intervalului, variaţiile de temperaturi vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor va fi de 16-18 grade. După o uşoară creştere termică, media valorilor nocturne va fi de 8-10 grade. Probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ, va fi mai mare şi după data de 1 septembrie. În restul intervalului, condiţiile de ploaie se menţin reduse.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-urmatoarea-saptamana-13174775
13174775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.