PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ţară până la sfârşitul lunii

Postat la 22 martie 2014 160 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 30 martie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ţară până la sfârşitul lunii

BANAT

Până la 24 martie, maximele diurne vor fi de 18-20 de grade Celsius, prezentând o abatere de 5-6 grade comparativ cu normele datei calendaristice. Din 25 martie până la sfârsitul lunii, o uşoară răcire va determina medii ale maximelor cuprinse între 14 şi 16 grade. Totodată, minimele nocturne se vor menţine relativ constante, la valori medii de 4-6 grade. Va ploua aproape zilnic, dar pe arii mai extinse între 24 şi 27 martie.

CRIŞANA

Se vor înregistra valori termice diurne de 14-16 grade, apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Minimele nocturne se vor situa, pe tot parcursul perioadei de prognoză, între 3 şi 6 grade, caracterizând un regim termic normal pentru a doua jumătate a lunii martie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte, însă acestea se vor semnala pe arii mai extinse pe 24 şi 25 martie.

TRANSILVANIA

O uşoară răcire aduce regimul termic la normal, cu maxime de 12-13 grade până la sfârşitul lunii. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, minimele nocturne vor avea doar variaţii nesemnificative, situându-se, în medie, între 0 şi 3 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori între 28 şi 30 martie. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte abia după 24 martie, iar pe 24 si 25 martie ploile pot fi moderate cantitativ.

MARAMUREŞ

Valorile termice vor scădea uşor şi se vor situa între 12 şi 14 grade, caracterizând un regim termic normal pentru ultima decadă a lunii martie. Temperaturile nocturne nu vor avea variaţii importante şi se vor situa, în medie, între 2 şi 4 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine relativ ridicată în cea mai mare parte a intervalului, iar pe 24 şi 25 martie acestea pot fi moderate cantitativ.

MOLDOVA

Regimul termic diurn va atinge 17-19 grade până la 24 martie, abaterea pozitiva faţă de normele perioadei fiind de aproximativ 8 grade. Din 25 martie, o uşoară răcire a vremii va determina scăderea maximelor diurne spre 12-14 grade, comparabile cu mediile multianuale ale ultimei decade a lunii martie. Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între 2 şi 4 grade Celsius. Probabilitatea pentru ploi, slabe cantitativ şi pe arii restrânse, va fi mai ridicată în intervalul 24 - 27 martie.

DOBROGEA

Valorile de temperatură se vor situa, în medie, între 12 şi 15 grade până la 25 martie. Între 26 şi 30 martie nu se vor mai depăşi medii ale maximelor diurne de 13 grade, vremea devenind normală termic pentru sfârşitul lunii martie. Temperaturile nocturne vor avea valori cuprinse între 5 şi 8 grade pe tot parcursul perioadei de prognoză. După data de 24 martie va ploua slab, iar pe arii mai extinse abia spre 26 - 27 martie.

MUNTENIA

Mediile temperaturilor maxime se vor situa iniţial între 16 şi 21 de grade, cu până la 10-12 grade mai ridicate decât normele climatologice ale perioadei. Între 26 şi 30 martie, o uşoară scădere a valorilor diurne va determina un regim termic normal, cu temperaturi medii de 14-16 grade. În cursul nopţilor se vor înregistra minime termice situate, în medie, între 3 şi 6 grade Celsius. Ploile, slabe cantitativ şi pe arii restrânse, îşi vor face apariţia cel mai probabil după data de 25 martie.

OLTENIA

Pâă la 24 martie se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime între 16 şi 21 de grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa între 3 şi 6 grade. După 25 martie vor fi valori termice diurne de 14-15 grade, normale pentru ultima decadă a acestei luni, iar temperaturile minime se vor menţine în jurul a 3-4 grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse creşte după data de 24 martie, dar cu precădere în intervalul 24-27 martie.

LA MUNTE

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii martie, dar vremea va fi caldă cu precădere până la 25 martie. Temperaturile maxime se vor situa între 6 şi 9 grade, în medie, iar cele minime vor avea valori medii cuprinse între -2 şi 1 grad, fără variaţii semnificative. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, predominant ploi, va fi mai mare între 24 si 27 martie, când acestea se vor semnala la nivel local.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-tara-pana-la-sfarsitul-lunii-12313044
12313044
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.