PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ţară până la 8 decembrie

Postat la 30 noiembrie 2013 242 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 8 decembrie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ţară până la 8 decembrie

BANAT

Pâna pe 8 decembrie se vor menţine temperaturi medii maxime în jurul a 6 grade şi temperaturi medii minime între -2 şi 0 grade, reprezentând valori apropiate de cele normale pentru începutul lunii decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe şi moderate cantitativ, se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, urmând să predomine ninsorile.

CRIŞANA

Variaţiile de temperatură vor fi mici de la o zi la alta, astfel încât acestea se vor menţine foarte apropiate de maxime diurne de 5 grade şi minime nocturne de -1 grad. Probabilitatea de precipitaţii sub formă de ninsoare va fi ridicată.

TRANSILVANIA

Vremea va fi uşor mai rece decât normalul perioadei, cu temperaturi nocturne negative, fără a coborî, în medie, sub -5 grade, şi temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, între 2 şi 4 grade. Cu începere din 1 decembrie, zilnic, la nivel local, vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori.

MARAMURES

Vremea va fi ceva mai rece decât ar fi normal în această perioadă, cu temperaturi maxime cuprinse între 2 şi 5 grade şi minime uşor negative, cele mai mici fiind, în medie, de -4 grade. În cea mai mare parte a intervalului de prognoză vor cădea temporar precipitaţii, mai ales ninsori în general slabe.

MOLDOVA

De la maxime diurne iniţiale de 0 grade şi minime nocturne de -6 grade, vremea se va încălzi, atingând temperaturi medii maxime în jurul a 3-4 grade şi temperaturi medii minime între -3 şi -1 grad, ceea ce semnifică un regim termic uşor mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă, dar izolat vor fi posibile ninsori slabe.

DOBROGEA

Pe parcursul săptămânii de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel normal al primei decade a lunii decembrie, cu medii termice diurne între 6 şi 9 grade şi nocturne între 1 şi 3 grade. După 1 decembrie creşte probabilitatea pentru ploi slabe cantitativ.

MUNTENIA

Regimul termic va fi cel normal, pe fondul variaţiilor de temperatura mici de la o zi la alta, astfel încât maximele diurne vor fi, în medie, de 6-7 grade, iar cele nocturne, de -1 - -2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă, exceptând perioada 1-4 decembrie, când vor fi ploi slabe şi, trecător, lapoviţă.

OLTENIA

Vremea se va încălzi, astfel încât, pe 1-2 decembrie, media maximelor diurne va fi de 5-6 grade, iar cea a minimelor nocturne, de -2 - -1 grad. Ulterior, valorile de temperatură se vor menţine apropiate de maxime de 2-3 grade, cu cele mai mari maxime de 7 grade, şi minime de -3 grade. Între 1 şi 4 decembrie se vor semnala ploi şi, trecător, lapoviţe.

LA MUNTE

Până la sfârşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor oscila între -1 şi 2 grade, iar minimele nocturne vor fi permanent negative, oscilând în jur de -6 grade. Probabilitatea pentru lapoviţe şi ninsori slabe va creşte după data de 1 decembrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-tara-pana-la-8-decembrie-11732107
11732107
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.