Moneda digitală Bitcoin a trecut de pragul de 1.000 de dolari

Autor: Marius Oncu Postat la 30 noiembrie 2013 239 afişări

Bitcoin a depăşit în această săptămână, pentru prima dată, pragul de 1.000 de dolari, după ce valoarea monedei digitale a crescut spectaculos, de peste 76 de ori, pe parcursul ultimului an. Bitcoin s-a tranzacţionat la o cotaţie de până la 1.030 de dolari pe piaţa Mt. Gox, în creştere de 76,6 ori faţă de 13,27 dolari în decembrie anul trecut.

Moneda digitală Bitcoin a trecut de pragul de 1.000 de dolari

Mulţi analişti şi investitori au asociat avansul susţinut al Bitcoin cu o bulă speculativă, însă notorietatea tot mai mare şi semnalul Senatului SUA că ar putea accepta moneda ca alternativă de plată au deschis calea unor noi creşteri. Monedele virtuale au depăşit un obstacol important săptămâna trecută, când autorităţile americane au semnalat într-o audiere în Senat că sunt dispuse să le accepte ca alternative legitime de plată. Audierea din Senat a calmat temerile că SUA ar putea lua măsuri care ar reduce atractivitatea monedelor virtuale.

Unele declaraţii ale preşedintelui Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, au fost, de asemenea, considerate pozitive pentru perspectivele Bitcoin. Într-o scrisoare adresată Senatului înaintea audierii de săptămâna trecută, Bernanke a reluat comentarii ale fostului vicepreşedinte Fed Alan Blinder, care a răspuns la întrebări despre monedele virtuale într-o audiere în Camera Reprezentanţilor în 1995. "Depoziţia vicepreşedintelui Alan Blinder de la momentul respectiv a scos în evidenţă că aceste inovaţii, chiar dacă prezintă unele riscuri în privinţa supravgherii şi impunerii legii, oferă perspective pe termen lung în anumite zone, mai ales dacă inovaţiile promovează un sistem de plăţi mai rapid, mai sigur şi mai eficient", a afirmat Bernanke.

Întrucât o mare parte a noii cereri pentru Bitcoin vine din China, audierea din Senatul SUA a susţinut speranţele că autorităţile de la Beijing nu vor recurge la reglementarea prea strictă a monedelor digitale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/moneda-digitala-bitcoin-a-trecut-de-pragul-de-1-000-de-dolari-11732038
11732038
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.