Profituri record pentru cel mai mare manager de active din lume: BlackRock a depăşit toate aşteptările cu un profit în creştere cu 13%

Autor: Ştefan Stan Postat la 13 octombrie 2023 38 afişări

Profituri record pentru cel mai mare manager de active din lume: BlackRock a depăşit toate aşteptările cu un profit în creştere cu 13%

BlackRock a depăşit aşteptările cu profituri care au crescut cu 13% faţă de anul trecut, dar pieţele volatile au dus la scăderea activelor administrate şi au dus la primele ieşiri trimestriale nete pe termen lung ale grupului de la începutul pandemiei Covid-19, scrie FT. 

Cel mai mare manager de active din lume a raportat un venit net ajustat de 1,6 miliarde de dolari, alimentat de creşterea mai rapidă decât se aştepta a platformei sale de gestionare a riscurilor Aladdin şi a altor tehnologii. Veniturile au fost de 4,5 miliarde de dolari, iar profitul ajustat a fost de 10,91 dolari pe acţiune.

Ieşirile au fost determinate de o răscumpărare de 19 miliarde de dolari din fondurile sale de indici de către un singur client instituţional din străinătate, în timp ce banii au continuat să intre în fondurile tranzacţionate la bursă, aducând ieşirile nete pe termen lung de la sfârşitul lunii iunie la 13 miliarde de dolari. Investitorii precauţi au continuat să păstreze mai mulţi bani în numerar, astfel că fluxurile totale au fost uşor pozitive, de 2,57 miliarde de dolari.

Directorul general Larry Fink s-a declarat "dezamăgit" de cifrele slabe ale fluxurilor, dar a adăugat că grupul "se poziţionează pentru a capta banii în mişcare.... Tendinţa pe termen lung a clienţilor de a-şi consolida mai multe portofolii la BlackRock nu face decât să se accelereze, iar impulsul de bază al afacerii rămâne puternic".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asteptari,
profituri record

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.