Profitul OMV Petrom a scăzut anul trecut cu 56%. Compania a avut pierderi în ultimul trimestru

Autor: Emil Popescu Postat la 19 februarie 2015 68 afişări

Profitul net al OMV Petrom s-a redus anul trecut la sub jumătate din cel înregistrat în 2013, ajungând la 2,1 miliarde de lei, compania înregistrând pierderi de 307 milioane lei în ultimul trimestru, din cauza reducerii preţului ţiţeiului, şi vânzări în scădere cu 11% pe ansamblul anului.

Producţia de hidrocarburi a stagnat, iar volumul vânzărilor de gaze a crescut cu 5%.

"În 2014 am continuat eforturile de stabilizare a producţiei, înregistrând al doilea an consecutiv de creştere marginală a producţiei de hidrocarburi din România comparativ cu anul precedent. În explorare am efectuat cele mai ample investiţii onshore şi offshore de după privatizare şi am înregistrat o rată de succes de 60% în activitatea de explorare clasică (excluzând zona offshore de mare adâncime). Am reluat activitatea de forare în blocul Neptun, săpând două sonde noi, Domino-2 şi Pelican South-1; în 2015 vom continua programul de explorare conform planificării. În G&E, dificultăţile au persistat, din cauza scăderii cererii pe piaţa gazelor şi a marjelor negative care au condus la un rezultat deteriorat al centralei electrice Brazi. În R&M am finalizat cu succes modernizarea rafinăriei Petrobrazi, care a generat creşterea planificată de 5 USD/bbl a indicatorului marja de rafinare, contribuind la rezultatul anual bun şi la consolidarea valorii integrării companiei", a declarat într-un comunicat directorul executiv al companiei, Mariana Gheorghe.

Vânzările OMV Petrom s-au redus anul trecut la 21,5 miliarde lei, de la 24,1 miliarde lei în 2013.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PETROM,
REZULTATE,
/actualitate/profitul-omv-petrom-a-scazut-anul-trecut-cu-56-compania-a-avut-pierderi-in-ultimul-trimestru-13850750
13850750
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.