Profitul Goldman Sachs a crescut cu 47% în trimestrul al treilea

Postat la 18 octombrie 2016 67 afişări

Profitul Goldman Sachs a crescut cu 47% în trimestrul al treilea

Goldman Sachs, una dintre băncile dependente de operaţiunile de tranzacţionare, a raporat o creştere a profitului de 47% în trimestrul al treilea, în condiţiile în care performanţa în tradingul de obligaţiuni a depăşit estimările analiştilor.

Profitul Goldman a urcat la 2,09 miliarde de dolari, adică 4,88 dolari per acţiune, faţă de 1,43 de miliarde de dolari, sau 2,90 dolari/acţiune în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui anunţ al băncii de marţi, scrie Bloomberg.

Analiştii estimaseră un profit de 3,88 dolari/acţiune pentru Goldman, potrivit unui studiu Bloomberg.

Lloyd Blankfein, CEO-ul băncii, a tăiat din job-uri şi a oferit mai multe responsabilităţi unor angajaţi juniori şi a tăiat din compensaţii pentru a readuce firma pe creştere.

Trimestrul acesta reflectă beneficiile strategiei, care a atras scepticism din partea analiştilor şi competitorilor, precum Morgan Stanley, care au decis să îşi restrângă operaţiunile ca parte a planului de reducere a costurilor.

"Am văzut o performanţă solidă în cadrul francizei, care a ajutat banca să lupte împotriva provocărilor sezoniere", a spus Blankfein.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.