Profitul Daimler aproape s-a dublat în primul trimestru, la 1,96 miliarde euro

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 28 aprilie 2015 113 afişări

Profitul net al grupului german Daimler aproape s-a dublat în primul trimestru, la 1,96 miliarde de euro, depăşind estimările analiştilor, de 1,61 miliarde de euro, datorită lansărilor de noi modele şi vânzărilor mari ale diviziei Mercedes-Benz, relatează MarketWatch.

Veniturile grupului au crescut cu 16%, la 34,2 miliarde de euro, susţinute şi de cursul valutar favorabil.

Daimler a comercializat în primele trei luni ale anului 641.600 de automobile şi vehicule comerciale, cu 13% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creşterea veniturilor şi profitului Daimler demonstrează încă o dată eficienţa strategiei directorului general Dieter Zetsche de introducere a unor noi modele cu design atractiv, notează MarketWatch.

Lansarea unei noi versiuni a sedan-ului clasa C a contribuit la creşterea profitului EBIT (înainte de dobânzi şi taxe) al Mercedes-Benz cu 56%, la 1,84 miliarde de euro.

"Suntem pe cale să ne îndeplinim estimările. Grupul continuă să se aştepte la o creştere semnificativă a veniturilor şi profiturilor, în baza creşterii vânzărilor de vehicule în 2015”, a declarat directorul Financiar Bodo Uebber.

Grupul Daimler intenţionează să investească 25 de miliarde de euro în dezvoltarea de modele şi construcţia de fabrici, până la sfârşitul lui 2016.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DAIMLER,
REZULTATE,
/actualitate/profitul-daimler-aproape-s-a-dublat-in-primul-trimestru-la-1-96-miliarde-euro-14169699
14169699
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.