Profitul companiei Lukoil a crescut cu 75% pe fondul creşterii preţului la petrol

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 mai 2018 94 afişări

Profitul companiei Lukoil a crescut cu 75% pe fondul creşterii preţului la petrol

Lukoil, al doilea cel mai mare producător de petrol din Rusia, spune că profitul net a crescut în primul trimestru al anului cu 75%, pe fondul preţurilor crescute la petrol pe plan global, potrivit Financial Times.

Cel mai mare producător privat de petrol din Rusia a obţinut un profit de 1,75 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, în creştere faţă de 998 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Preţul petrolului Brent a fost cu aproximativ 20% mai mare în acest trimestru decât în cele 12 luni dinainte, în mare parte datorită unei înţelegeri între Moscova şi cartelul OPEC de a reduce producţia.

Rusia şi Arabia Saudită, liderul de facto al cartelului OPEC, au discutat despre ridicarea limitărilor, după ce producţia Venezuelei s-a prăbuşit, iar Iranul trimite semnse de anxietate în piaţă.

Vagit Alekperov, CEO al Lukoil, a fost una dintre cele mai puternice voci din Rusia care a cerut creşterea producţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
petrol,
lukoil

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.