Profitabilitatea Grupului TeraPlast, în creştere cu 76% în primul trimestru

Autor: Andra Stroe Postat la 25 aprilie 2019 349 afişări

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcţii cu capital românesc, a înregistrat o creştere de 76% a EBITDA în primul trimestru, comparativ cu trimestrul 1 al anului trecut, până la 13,2 milioane de lei, ca urmare a creşterii cu 34% a cifrei de afaceri, precum şi pe fondul măsurilor de îmbunătăţire a profitabilităţii implementate de companiile din Grup.

Profitabilitatea Grupului TeraPlast, în creştere cu 76% în primul trimestru

Creşterea cifrei de afaceri a Grupului de la 131 de milioane lei, la 175 de milioane lei a fost organică, generată pe de o parte de creşterea pieţei, iar pe de altă parte de o atenţie sporită acordată funcţiei comerciale.

Cea mare mare creştere, cu 18,6 milioane de lei, a fost înregistrată de Wetterbest, ca urmare a măsurilor implementate de echipa condusă de directorul general Marian Pîrvu, care s-a alăturat companiei la începutul acestui an. Cifra de afaceri a companiei  a depăşit 44 milioane de lei în trimestrul 1, faţă de 25,5 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2018.

Compania TeraPlast a înregistrat un avans al cifrei de afaceri de 17,5 milioane de lei, pe fondul demarării lucrărilor de infrastructură apă şi canal finanţate cu fonduri europene. Odată cu creşterea volumelor, precum şi ca efect al măsurilor de eficienţă operaţională, EBITDA companiei a crescut la 5,7 milioane de lei, cu 39% mai mult faţă de primul trimestru din 2018.

Vânzările de panouri sandwich ale TeraSteel au crescut cu 8 milioane de lei în primul trimestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă, în special prin creşterea înregistrată de către subsidiara din Serbia. Această evoluţie se datorează dezvoltării bazei de clienţi din zona Balcanilor, precum şi consolidării relaţiilor cu clienţii existenţi.

Grupul TeraPlast desfăşoară în acest an proiecte de investiţii care depăşesc  23 de milioane de euro, pentru extinderea capacităţilor de producţie şi diversificarea portofoliului de produse.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.