Profesorii din Anglia sunt sfătuiţi de guvern să nu discute cu elevii despre Andrew Tate

Autor: Laura Buciu Postat la 02 mai 2023 57 afişări

Profesorii din Anglia sunt sfătuiţi de guvern să nu discute cu elevii despre Andrew Tate, „regele masculinităţii toxice”, influent pe reţelele de socializare, în ciuda faptului că şcolile raportează un val tot mai mare de misoginism şi hărţuire sexuală din partea unor băieţi de numai 9 ani.

Profesorii din Anglia sunt sfătuiţi de guvern să nu discute cu elevii despre Andrew Tate

Organizaţia caritabilă, Diversify, cu sediul în Rotherham, care organizează ateliere şcolare despre incluziune, primeşte aproximativ 25 de apeluri pe săptămână de la şcoli primare şi secundare din Anglia care doresc ajutor pentru a face faţă hărţuirii sexuale şi „incidente misogine şocante”, potrivit The Guardian.

Mulţi citează influenţa lui Tate, care se află în arest la domiciliu în România pentru suspiciune de trafic de persoane şi crimă organizată.

În videoclipurile TikTok ale lui Tate, li se spune băieţilor că o femeie aparţine iubitului ei; că fetele care nu stau acasă sunt „târfe”; şi că victimele violurilor trebuie să „poarte responsabilitatea” pentru atacurile lor.

Cofondatoarea organizaţiei caritabile Sara Cunningham estimează că într-o clasă medie de 30 de copii vor exista opt băieţi care îl admiră pe Tate.

Ea este frustrată de faptul că oficialii de la Departamentul pentru Educaţie (DfE) i-au sfătuit pe directorii de şcoli care au cerut ajutor să nu încurajeze discuţiile despre opiniile lui Tate în cadrul lecţiilor de educaţie personală, socială şi de sănătate (PSHE) şi refuză să ofere orice fel de formare sau resurse.

Ea a spus: „Am fost recent într-o şcoală primară din sudul Londrei, iar elevii cu vârsta de doar 10 ani ştiau multe despre arestarea lui Tate şi (acuzaţiile de - n.r.) viol. Un băiat de 10 ani a spus că aceste femei au consimţit la sex pentru că s-au întors la casa lui Tate”.

O şcoală primară bisericească a chemat recent organizaţia caritabilă pentru a vorbi cu elevii după ce patru băieţi de nouă ani au închis o fată într-un dulap, au ameninţat-o cu violul şi apoi au obligat-o să se uite la clipuri video porno.

Şcoala a rugat Diversify să organizeze trei ateliere de lucru cu elevii pe tema misoginiei şi a consimţământului, în timpul cărora mai mulţi băieţi l-au menţionat pe Tate şi au spus că nu văd nicio problemă cu opiniile sale. La sfatul lui Cunningham, şcoala a raportat abuzul sexual la echipa de protecţie a copilului a autorităţii locale, dar nu a primit niciun răspuns.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profesor,
tate,
elev

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.