Produsele din plastic vor fi interzise începând cu 3 iulie. Beţişoarele de urechi vor dispărea din magazine

Postat la 10 iunie 2021 2236 afişări

Produsele din plastic vor fi interzise începând cu 3 iulie. Beţişoarele de urechi vor dispărea din magazine

Problema deşeurilor din plastic este una dintre provocările majore cu care se confruntă oceanele planetei noastre. Printre contribuitorii la această problemă se numără materialele plastice de unică folosinţă, cum ar fi tacâmurile, baloanele, pungile de plastic şi ambalajele. Aceste obiecte mici sunt adesea înghiţite de vieţuitoarele marine. Plasticul în ocean poate rămâne timp de 200 de ani, în timp ce o ceaşcă de plastic poate dura până la 450 de ani până la a  „dispărea”. Pentru a ajuta la combaterea acestei probleme în creştere, Uniunea Europeană a interzis anumite materiale plastice comune de unică folosinţă începând cu 3 iulie 2021.

Începând cu data de 3 iulie 2021, foarte multe produse fabricate din plastic  vor dispărea de pe rafturile magazinelor.

În mai 2018, Comisia Europeană a propus o directivă, care se bazează pe reducerea consumului de pungi de plastic de unică folosinţă datorită legislaţiei UE din 2014 şi pe noua legislaţie a UE privind deşeurile, care include obiective pentru reciclare.

Directiva a fost dezvoltată pentru a „viza cele 10 produse din plastic de unică folosinţă care se găsesc cel mai adesea pe plajele şi mările Europei, precum şi uneltele de pescuit pierdute şi abandonate. Aceste produse reprezintă cea mai mare parte a problemei. Împreună, acestea reprezintă 70% din toate deşeurile marine. ”

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
disparitie,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.