Producerea unui Brexit fără acord va genera coloane de vehicule la vămi

Postat la 03 aprilie 2019 54 afişări

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit va genera coloane de vehicule în punctele vamale, în condiţiile în care securitatea cetăţenilor europeni va fi prioritară, afirmă Pierre Moscovici, comisarul UE pentru Afaceri Economice şi Financiare, Taxe şi Vămi.

Producerea unui Brexit fără acord va genera coloane de vehicule la vămi

Marea Britanie va deveni brusc stat terţ, astfel că "vor fi schimbări juridice radicale", a declarat Pierre Moscovici, citat de agenţia Associated Press.

Pierre Moscovici a precizat că aproximativ 11.000 de vehicule tranzitează zilnic Eurotunelul dintre Franţa şi Marea Britanie.

Autorităţile din ţările UE estimează că timpul de verificare a documentelor la punctele vamale dintre UE şi Marea Britanie va creşte cu 40-50% în cazul producerii unui Brexit fără acord.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acord,
vehicule,
vami,
uniunea europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.