Producătorii de telefoane mobile sunt obligaţi să importe telefoane cu opţiune de primire a mesajelor RO-ALERT deja activată

Postat la 10 mai 2019 42 afişări

După intrarea în vigoare a OUG privind sistemul RO-ALERT, producătorii şi importatorii de telefoane mobile au termen 6 luni să îşi epuizeze stocurile şi să introducă pe piaţă dispozitive cu opţiunea de trimitere a mesajelor activată, este concluzia dezbaterii de vineri de la centrul cultural MAI.

Producătorii de telefoane mobile sunt obligaţi să importe telefoane cu opţiune de primire a mesajelor RO-ALERT deja activată

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), împreună cu reprezentanţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), ai Autorităţii Naţionale pentru Administrarea şi Reglementarea în Comunicaţii (ANCOM), ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi operatori de telefonie mobilă din România au discutat, vineri, pe marginea proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind operarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT", lansat în dezbatere publică.

 

Una dintre problemele dezbătute a fost cea referitoare la telefoanele mobile comercializate pe piaţa din România care, la aceast moment, nu primesc în totalitate mesajele de alertare a populaţiei tip RO-ALERT din pricina faptului că opţiunea nu este activată.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.