Procurorul general al României a fost certat în comisiile juridice ale Parlamentului

Postat la 04 februarie 2017 407 afişări

Procurorul general al României a fost certat în comisiile juridice ale Parlamentului pentru criticile aduse politicienilor, în contextul scandalului legat de ordonanţa de modificare a Codului Penal.

Procurorul general al României a fost certat în comisiile juridice ale Parlamentului

Ironic, Augustin Lazăr a declarat că nu s-a simţit timorat, ci mai degrabă măgulit de atenţia care i s-a acordat.

Discuţia din Parlament a venit după ce procurorul general a anunţat că depune în instanţă o sesizare prin care cere supendarea ordonanţei care a scos sute de mii de oameni în stradă.

Venit în Parlament să discute despre bugetul Ministerului Public pentru anul 2017, procurorul general a fost luat la rost de preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae.

Domnule procuror general, am fost foarte deranjat de faptul că aţi făcut o declaraţie, că MCV ar trebui să monitorizeze politicienii. Sunteţi într-o funcţie prin voinţa a două persoane – ministrul Prună şi preşedintele Iohannis. Cei pe care îi vedeţi au ajuns în acest funcţii ca urmare a voturilor unor zeci de mii de cetăţeni”, i-a spus Şerban Nicolae lui Augustin Lazăr.

În apărarea lui Augustin Lazăr au sărit aleşii liberali.

Cătălin Predoiu: V-aţi extins la declaraţii politice, la un adevărat rechizitoriu pe care îl faceţi procurorului general.

Şerban Nicolae: Eu cred că sunt bine plătiţi şi poate mă gândesc să intru în Magistratură.

Cătălin Predoiu: E inadmisibil cum încercaţi să timoraţi reprezentanţii Justiţiei..

Alina Gorghiu: Nu suntem unii la prezidiu şi altii pedepsiţi. Că dumneavoastră şi unii dintre colegi aveţi supărările că unii sau alţii din instituţiile statului au avut o altă părere pe ordonanţe decât aveţi dumneavoastră asta e altă problemă.

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România au recurs la ironii.

Silviu Dehelean: Dacă vă tentează postura de magistrat şi aţi urmărit salariul domnului procuror general, puteţi să solicitaţi domnului ministru al justiţiei să dea o ordonanţă de urgenţă diseară să vă numească procuror general.

Şerban Nicolae: Sfatul dumneavoastră este din categoria „sub nivelul mării”.

Cearta care l-a avut drept ţintă nu pare să îl fi deranjat, însă, pe Augustin Lazăr.

Aflat prima dată în faţa comisiilor juridice, procurorul general a declarat că dezbaterile i s-au părut chiar interesante.

M-am simţit chiar măgulit de atâta atenţie care mi s-a acordat şi e în regulă”, le-a spus Augustin Lazăr parlamentarilor.

Eu nu m-am simţit mustrat şi dacă procurorii s-ar teme de o dezbatere ca asta, nu ar mai rezolva niciun dosar”, le-a spus ulterior jurnaliştilor procurorul general, scrie un site de stiri

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.