Procurorii îl audiază pe fostul deţinut politic Valentin Cristea, în dosarul torţionarului Vişinescu

Postat la 30 august 2013 52 afişări

Procurorii Parchetului instanţei supreme încep, vineri, audierile în dosarul torţionarului Alexandru Vişinescu, urmând să îi ia o declaraţie lui Valentin Cristea, singurul deţinut politic de la Penitenciarul Râmnicu Sărat care mai este în viaţă.

Procurorii îl audiază pe fostul deţinut politic Valentin Cristea, în dosarul torţionarului Vişinescu

 Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurori ai Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor merge în teritoriu pentru a-i lua o declaraţie lui Valentin Cristea, acesta fiind primul audiat în dosarul fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vişinescu, denunţat pentru moartea unor deţinuţi politici între 1956 şi 1963.

Valentin Cristea va fi audiat la o unitate de poliţie sau de parchet aflată în apropierea locuinţei sale, având în vedere vârsta acestuia şi problemele de sănătate.

Oficiali ai Parchetului instanţei supreme au confirmat, pentru MEDIAFAX, că Valentin Cristea este prima persoană care va fi audiată în acest dosar, fără a preciza unde va avea loc audierea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/procurorii-il-audiaza-pe-fostul-detinut-politic-valentin-cristea-in-dosarul-tortionarului-visinescu-11281668
11281668
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.