Procesul lui Mohamed Morsi a început. Fostul preşedinte egiptean va fi judecat pentru "incitare la omor"

Postat la 04 noiembrie 2013 31 afişări

Procesul fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit de armată şi judecat pentru "incitare la omor" împotriva unor manifestanţi a început luni, la Cairo, a anunţat televiziunea egipteană de stat.

Procesul lui Mohamed Morsi a început. Fostul preşedinte egiptean va fi judecat pentru "incitare la omor"

 Un oficial din cadrul serviciilor de securitate, prezent la audieri, a confirmat pentru AFP începerea procesului în prezenţa fostului şef de stat, care era deţinut în secret de când a fost destituit de către armată, pe 3 iulie.

Potrivit acestui oficial, care a cerut protecţia anonimatului, audierea a început cu o întârziere deoarece Morsi nu s-a prezentat purtând haine albe, uniforma deţinuţilor egipteni. Judecătorul Ahmed Sabry Youssef a aşteptat ca acesta să se schimbe, pentru a deschide şedinţa, a precizat el.

Morsi urmează să răspundă, alături de alţi 14 acuzaţi, pentru moartea a cel puţin şapte manifestanţi în cursul unor confruntări în faţa sediului palatului preşedinţiei, la Cairo, pe 5 decembrie 2012.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/procesul-lui-mohamed-morsi-a-inceput-fostul-presedinte-egiptean-va-fi-judecat-pentru-incitare-la-omor-11617711
11617711
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.