Problemele educaţiei: "Şcoli în care se face carte pe apucatelea şi analfabetismul funcţional"

Postat la 25 septembrie 2017 143 afişări

Liviu Papadima, prorector al Universităţii Bucureşti, a declarat luni că din testările internaţionale a reieşit că elevii români sunt cei mai demotivaţi privind învăţătura, iar un manual unic pe fiecare disciplină înseamnă toceală.

Problemele educaţiei: "Şcoli în care se face carte pe apucatelea şi analfabetismul funcţional"

"Manualul unic înseamnă toceală. Asta am trăit eu în adolescenţa mea, nu aş vrea copiii noştri să retrăiască acelaşi lucru. (...) Din testările internaţionale a reieşit că elevii din România sunt de departe cei mai demotivaţi în ce priveşte învăţătura. Nu ne comparăm cu nimeni din jur, nu ne comparăm cu bulgarii, nu ne comparăm cu ungurii, sârbii şi aşa mai departe. Nu mai suntem doar coada plutonului, suntem departe, departe de toţi ceilalţi. Ăsta este un motiv de îngrijorare. Ce face ministerul în această conjunctură? Găseşte un ţap ispăşitor. De toate astea sunt de vină, evident, editorii, manualele şi aşa mai departe, noi cu învăţământul suntem perfecţi", a afirmat Papadima, la o dezbatere.

În opinia sa, revenirea la manualul unic şi restricţionarea materialelor auxiliare nu constituie rezolvări pentru problemele şi aşa "suficient de grave" cu care se confruntă învăţământul românesc, deci nu se va produce o descreştere a abandonului şcolar, o ridicare a performanţelor elevilor din România comparativ cu aceia din alte ţări, ci dimpotrivă.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.