Probleme URIAŞE pentru Boeing, după a doua PRĂBUŞIRE în decursul a 5 luni

Postat la 11 martie 2019 225 afişări

China, Indonezia şi numeroase alte companii aeriene globale au decis să menţină la sol avioanele 737 MAX 8, în urma celei de a doua prăbuşiri în mai puţin de cinci luni, care a implicat cel mai bine vândut avion Boeing.

Probleme URIAŞE pentru Boeing, după a doua PRĂBUŞIRE în decursul a 5 luni

Autorităţile aviatice chineze au anunţat, luni, companiile aeriene din ţară că vor menţine la sol toate avioanele Boeing 737 MAX 8, invocând necesitatea unui „control strict al riscurilor de siguranţă”. Autorităţile de reglementare din Indonezia au declarat că avioanele ar trebui să fie inspectate înaintea reluării zborurilor. Unele companii aeriene întreprind acţiuni similare în alte locaţii.

 

Toate cele 157 de persoane aflate la bordul unei aeronave 737 MAX 8, operată de Ethiopian Airlines, au murit când avionul s-a prăbuşit, la scurt timp după decolare, duminică. La sfârşitul lunii octombrie, un alt 737 MAX 8, operat de Lion Air, s-a prăbuşit în largul coastei Indoneziei. Ambele aeronave erau noi şi s-au prăbuşit la câteva minute de la decolare.

 

Situaţia ameninţă reputaţia Boeing în privinţa siguranţei zborurilor. Acţiunile companiei au scăzut luni cu 10% în cadrul tranzacţiilor pre-comerciale.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boeing,
prabusire,
probleme,
indonezia,
avioane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.