Pro TV, cumpărat de chinezi. Tranzacţia anului pe piaţa media din România

Postat la 23 noiembrie 2017 10937 afişări

Două grupuri financiare, unul din China şi celălalt din Cehia, şi-au unit forţele pentru a cumpăra compania Central European Media Enterprises. Aceasta deţine zeci de posturi de televiziune în şase ţări din Europa de Est, printre care şi Pro TV România, notează Realitatea TV.

Pro TV, cumpărat de chinezi. Tranzacţia anului pe piaţa media din România

Conglomeratul China Energy Company şi cehii de la Penta Investments au preluat controlul asupra Central European media Enterprises de la gigantul american Time Warner. Potrivit site-ului Profit.ro, grupul chinez va contribui cu cea mai mare parte din bani la această tranzacţie, estimată la 1,7 miliarde de euro, din care două treimi sunt reprezentate de datoriile Central European Media Enterprises.

China Energy Company operează în 15 de ţări şi are peste 20.000 de angajaţi, iar în România a preluat pachetul majoritar al grupului KMG International, fostul Grup Rompetrol. Pe de altă parte, grupul financiar ceh Penta e şi el prezent în România, unde deţine mai multe companii din domeniul pariurilor sportive şi al jocurilor de noroc. 

Cititi mai multe pe www.realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.