Prinţul Charles consideră că Transilvania deţine cheia salvării planetei

Postat la 07 decembrie 2016 3935 afişări

Prinţul Charles consideră că Transilvania deţine cheia salvării planetei

Prinţul Charles acuza într-un interviu acordat în 2013 celor de la BBC Radio 4,  faptul că societatea modernă exploatează iraţional mediul înconjurător şi consideră că Transilvania deţine cheia salvării planetei.

Ajuns acum la varsta de 68 de ani, printul Charles este de parere ca societatea uita complet de necesitatea de a proteja mediul nostru inconjurator, exploatand cu salbaticie bogatiile naturale, dar fara a pune insa nimic inapoi in natura.

Vorbind la BBC Radio 4 pe parcursul a doua editii ale programului despre importanta biodiversitatii si a comunitatilor rurale, printul Charles, care se considera el insusi un pasionat de agricultura organica, a facut iarasi referire la ceea ce il atrage in Romania si l-a facut sa-si cumpere prima casa de vacanta in Transilvania.

Printul a cumparat si renovat proprietati in Transilvania, o regiune care si-a pastrat nealterate farmecele de acum 20 de ani, un loc despre care printul Charles spune ca „vom vedea adevarata sustenabilitate si rezistenta completa”.

„Pentru atat de multi ani, sute de ani, am dat natura la o parte si am exploatat, am luat, nu am pus nimic inapoi. Si ne imaginam cumva ca suntem separati de natura, ca ea exista altundeva, si ca o putem exploata.”

In interviul sau, printul Charles spune ca vrea sa pastreze mediul pentru nepotii sai si ai altor oameni si sustine ca biodiversitatea ar trebui sa fie pusa in centrul agriculturii.

Fermierii din Transilvania inca strang manual fanul, fara utilaje moderne, utilizand unelte traditionale, isi pastreaza doar una sau doua vaci de lapte si isi incarca laptele in carute trase de cai. Printul Charles considera ca aceste „vechi tipare de viata” trebuie conservate, pentru ca abordeaza o maniera ecologica prin care se face agricultura.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.