Primul test combinat pentru gripă şi COVID-19 care poate fi folosit acasă

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 februarie 2023 32 afişări

Primul test combinat pentru gripă şi COVID-19 care poate fi folosit acasă

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat primul test combinat pentru gripă şi COVID-19 care poate fi folosit acasă, oferind oamenilor o modalitate uşoară de a afla de ce le curge nasul.

Testul Lucira COVID-19 & Flu Home, care poate fi cumpărat fără reţetă, utilizează mostre nazale autocolectate şi oferă rezultate în aproximativ 30 de minute, a precizat FDA, potrivit Associated Press.

Este primul test care combină COVID-19 la domiciliu şi gripa.

Testul a primit o autorizaţie de utilizare de urgenţă, care facilitează disponibilitatea "contramăsurilor medicale" în timpul urgenţelor de sănătate publică.

Jeff Shuren, directorul Centrului pentru Dispozitive şi Sănătate Radiologică al FDA, a numit autorizaţia "o etapă importantă în ceea ce priveşte asigurarea unui acces mai mare al consumatorilor la testele de diagnosticare care pot fi efectuate în întregime la domiciliu".

Agenţia a precizat că testul este destinat persoanelor "cu semne şi simptome compatibile cu o infecţie a tractului respirator" şi a spus că poate fi folosit pe copii cu vârsta de doar 2 ani.

"Persoanele care au rezultate negative la teste şi care continuă să aibă simptome de febră, tuse şi/sau dificultăţi de respiraţie pot avea în continuare o infecţie respiratorie şi ar trebui să ceară asistenţă medicală la furnizorul lor de asistenţă medicală", a declarat agenţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
test,
covid,
gripă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.