Primul oraş din SUA care impune vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din sectorul privat

Autor: Andreea Tobias Postat la 06 decembrie 2021 49 afişări

Oraşul New York introduce vaccinarea obligatorie pentru toţi lucrătorii din sectorul privat. Decizia a fost anunţată de primarul Bill de Blasio şi este prima de acest fel din Statele Unite. Va intra în vigoare la 27 decembrie.

Primul oraş din SUA care impune vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din sectorul privat

Angajatorii din oraşul New York City vor trebui să impună vaccinarea COVID-19 pentru angajaţii lor, conform noilor reguli anunţate luni de primarul Bill de Blasio.

Potrivit abc news, obligativitatea vaccinării în companiile private va intra în vigoare la 27 decembrie şi are ca scop prevenirea unei creşteri a cazurilor COVID-19 în perioada sărbătorilor şi a lunilor reci.

„Vrem să evităm un nou val de infecţii, generat de varianta Omicron", a explicat de Blasio, la emisiunea „Morning Joe" de pe MSNBC.

Bill de Blasio a spus că toţi angajatorii privaţi vor trebui să ceară dovada vaccinării angajaţilor.

Conform unui purtător de cuvânt al primarului, noua regulă ar viza aproximativ 184.000 de afaceri.

În acest moment, vaccinarea obligatorie este în vigoare pentru angajaţii publici din oraşul New York, după ce angajaţii publici din educaţie şi sănătate din New York au fost deja obligaţi să se vaccineze din septembrie.

Regulile actuale din oraşul New York prevăd cel puţin o doză de vaccin pentru restaurante, săli de divertisment şi de fitness, însă, conform noilor măsuri, pentru aceste locuri se vor cere două vaccinuri pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani. Şi copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor fi nevoiţi să aibă cel puţin o doză de vaccin, a declarat de Blasio.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
new york,
vaccinare,
obligativitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.