Primul mare lanţ din România care închide toate magazinele din cauza crizei de coronavirus. Nu ne putem asuma riscul să punem în pericol sănătatea, fie a angajaţilor noştri, fie a clienţilor

Autor: Cristina Bellu Postat la 15 martie 2020 9401 afişări

Primul mare lanţ din România care închide toate magazinele din cauza crizei de coronavirus. Nu ne putem asuma riscul să punem în pericol sănătatea, fie a angajaţilor noştri, fie a clienţilor

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert a anunţat duminică întreruperea activităţii magazinelor pe o perioadă nedeterminată din cauza crizei coronavirus.

Într-un comunicat public, el a afirmat că nu poate să pună în pericol sănătatea angajaţiilor şi a clienţilor. În această perioadă, compania va plăti către angajaţii săi 75% din salariul de bază.

Şucu a afirmat că grupul are resurse financiare pentru a trece peste această perioadă, dar în acelaşi timp vrea ca şi statul să contribuie la acest lucru având în vedere că până acum companiile au plătit taxe şi impozite.  El spune că între sănătatea colegilor sau profitul Mobexpert a ales să protejeze angajaţii şi clienţii.

Mai jos aveţi comunicatul oficial al grupului Mobexpert.

În urma unei atente şi responsabile evaluări a crizei medicale în care ne aflăm, am luat decizia logică de a întrerupe activitatea magazinelor Mobexpert pe o perioadă nedeterminată. Astfel, până miercuri 18 martie 2020 inclusiv vom mai face vânzări, iar logistica va funcţiona până vineri 20 martie 2020. Administratorii firmelor din grup şi cu mine nu putem să acceptăm riscul de a vă chema la muncă în cazul în care nu vă putem garanta şi sănătatea. Putem să ne asumăm pierderile financiare uriaşe pe care le vom avea în urma închiderii magazinelor. Nu ne putem asuma însă riscul ca dumneavoastră să vă contaminaţi la serviciu de la un client sau coleg. De la dumneavoastră, membrii familiei, copiii sau părinţii ar avea şi ei de suferit, cu posibile urmări tragice.

Ştim că autorităţile statului român nu au luat o decizie atât de tranşantă încă. Experienta altor ţări ne învaţă că în final o vor face. Cu cât mai târziu însă, cu atât mai rău. Ştim cu toţii că izolarea la domiciliu este singura soluţie pentru învingerea acestui virus.

În această perioadă de întrerupere, determinată de un eveniment de forţă majoră, Mobexpert va achita către toţi angajaţii săi o indemnizaţie în valoare de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat din fondurile proprii. Ştiu că, individual, nu este mult, dar aş vrea de asemenea să ştiţi şi dumneavoastră că pentru toţi cei 2.400 de angajaţi ai grupului nostru, totalul acestor indemnizaţii depăşeşte lunar 2.500.000 euro. Dacă adăugăm acestei sume şi alte cheltuieli lunare ca: rate, dobânzi,chirii,impozite,utilităţi s.a., în fiecare lună în care nu funcţionăm şi nu avem venituri vom avea cheltuieli totale de peste 4.000.000 de euro.

Aşa cum ne-am pregătit întotdeauna pentru bine, suntem pregătiţi şi pentru greu. Majoritatea firmelor din grup sunt capitalizate suficient pentru a face faţă unor astfel de cheltuieli; iar cele care nu sunt le voi ajuta personal să treacă peste această perioadă. Probabil că într-o altă ţară statul ar fi acceptat ca aceste cheltuieli, măcar cele legate de salariaţi, să fie finanţate din zecile de taxe de toate felurile pe care le-am plătit în toţi aceşti ani. La noi însă, nu-mi fac iluzii. Va trebui să ne descurcăm singuri şi o vom face împreună. Vom încerca măcar să obţinem ca pentru indemnizaţiile nete să nu mai plătim şi taxe salariale. Dacă am obţine această facilitate, am putea prelungi cu încă 2 luni perioada în care putem să susţinem lipsa veniturilor.

Depinde de noi toţi cât de repede ne putem întoarce la serviciu. În perioada în care veţi rămâne acasă, rămâneţi în casă! Comportaţi-vă responsabil! Atitudinea noastră responsabilă ne va ajuta să reluăm activitatea în 2 luni în loc de 4 luni.

Îmi este greu să vă scriu aceste rânduri. În 27 de ani nu am fost obligat niciodată să închid magazinele. Pus fiind însă să aleg între sănătatea colegilor mei sau profitul Mobexpert, în mod responsabil nu pot face decât o singură alegere.

Îmi doresc să ne revedem cu toţii sănătoşi, în cel mai scurt timp posibil!

Dan Şucu

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
perioada,
mobexpert,
grup,
magazine,
sanatate,
activitate

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum să renunţi la jobul din corporaţie şi să dai lovitura în business Cum să renunţi la jobul din corporaţie şi să dai lovitura în business
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă
VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
MonitorulSiguranteiCetateanului
Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele" Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele"
Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.