Primul judeţ în care certificatul de vaccinare devine obligatoriu. Alte două judeţe au intrat în scenariul galben

Postat la 18 septembrie 2021 1707 afişări

Primul judeţ în care certificatul de vaccinare devine obligatoriu. Alte două judeţe au intrat în scenariul galben

Începând de luni, certificatul de vaccinare va deveni obligatoriu în judeţul Satu Mare, după ce rata de infectare a depăşit azi 3 la mie, potrivit informaţiilor publicate de Grupul de Comunicare Strategică.

Aproape 5.400 de cazuri noi de COVID au fost înregistrate sâmbătă.

Judeţul Satu Mare a ajuns astăzi la o incidenţă de 3,11 la mie, fiind primul judeţ din valul al patrulea care intră în scenariul roşu. 133 de cazuri noi de COVID au fost depistate sâmbătă în acest judeţ.

Astfel, certificatul verde va fi obligatoriu în restaurante, la nunţi şi la activităţi în spaţii închise începând de luni, după ce utilizarea documentului a fost aprobată vineri de Guvern, iar hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial.

În plus, începând de astăzi, judeţele Cluj şi Maramureş au intrat în scenariul galben, depăşind 2 la mie.

Celelalte unităţi administrativ-teritoriale aflate în scenariul galben sunt Bucureştiul, Bistriţa-Năsăud, Timiş şi Ilfov.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
intrare,
obligativitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.