Primele urme de radioactivitate în urma testului nuclear al Coreei de Nord: "S-a produs la 12 februarie 2013"

Postat la 24 aprilie 2013 12 afişări

Urme de radioactivitate au fost detectate pentru prima dată de la testul atomic realizat de Coreea de Nord în februarie, a anunţat marţi agenţia de control al testelor nucleare (CTBTO).

Primele urme de radioactivitate în urma testului nuclear al Coreei de Nord: "S-a produs la 12 februarie 2013"

 "Proporţia de izotopi de xenon (xenon-131m şi xenon-133) detectaţi este conformă cu un caz de fisiune nucleară care a avut loc cu mai mult de 50 de zile" înaintea descoperirii acestui gaz, a explicat agenţia cu sediul la Viena în Austria.

"Aceasta coincide foarte bine cu testul nuclear" anunţat de Coreea de Nord, "care s-a produs la 12 februarie 2013, 55 de zile înainte de măsurare", adaugă Organizaţia Tratatului de interdicţie completă a testelor nucleare.

Descoperirea acestui gaz de către o staţie de control în Japonia nu poate cu toate acestea ajuta la rezolvarea problemei privind materialul fisionabil utilizat, uraniu îmbogăţit sau plutoniu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/primele-urme-de-radioactivitate-in-urma-testului-nuclear-al-coreei-de-nord-s-a-produs-la-12-februarie-2013-10790189
10790189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.