Primarul unei comune din judeţul Olt a fost achitat pentru abuz în serviciu. Şi procurorii au cerut, la ultimul termen, achitarea inculpaţilor

Postat la 13 iunie 2017 214 afişări

Primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, a fost achitat, luni, de magistraţii Judecătoriei Slatina, într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu, magistraţii constatând că fapta nu este prevăzută de legea penală. Procurorii au cerut şi ei achitarea inculpaţilor la ultimul termen.

Primarul unei comune din judeţul Olt a fost achitat pentru abuz în serviciu. Şi procurorii au cerut, la ultimul termen, achitarea inculpaţilor

Magistraţii Judecătoriei Slatina au decis, luni, achitarea primarului din comuna Izvoarele, care era cercetat pentru abuz în serviciu, după ce şi procurorii au cerut, la ultimul termen de judecată, achitarea inculpaţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Trimis în judecată în acelaşi dosar, a fost achitat şi omul de afaceri Sorin Păduraru, el fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

„Inculpaţii Constantin Florin şi Păduraru Sorin Alexandru sunt achitaţi, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. Instanţa lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina, judecătorul Ana Maria Lixandru.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.

Florian Constantin a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că soluţia dată de Judecătoria Slatina este una „onestă”, exprimându-şi speranţa că nu va fi contestată de procurori, în contextul în care, la ultimul termen de judecată, chiar reprezentantul Parchetului Slatina a solicitat achitarea inculpaţilor.

„Este o decizie onestă, corectă şi în conformitate cu adevărul. S-a demonstrat că nu am fost vinovat cu nimic în toată această poveste şi justiţia a luat cea mai corectă decizie. Sper ca reprezentanţii Parchetului să nu mai conteste decizia, având în vedere că ei au cerut achitarea”, a declarat Constantin.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.