Primarul Timişoarei anunţă că renunţă la supraimpozitarea clădirilor istorice nereabilitate

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 noiembrie 2020 48 afişări

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat că renunţă la supraimpozitarea clădirilor istorice nereabilitate. Măsura va fi în vigoare doar anul viitor, ceea ce va oferi un răgaz proprietarilor să facă reparaţii, iar autorităţilor să creeze un nou cadru legal.

Primarul Timişoarei anunţă că renunţă la supraimpozitarea clădirilor istorice nereabilitate

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat marţi că pentru anul viitor nu are în vedere supraimpozitarea proprietarilor de clădiri istorice nereabilitate. Asta deoarece procedura prin care au fost majorate taxele nu este corectă şi poate fi atacată în instanţă.

„În principiu, aceasta este o idee pe care o susţin, dar, din păcate, procedura prin care s-au făcut aceste supraimpozitări este una viciată, iar din această cauză primăria a fost dată în judecată de mai multe ori de către proprietarii care au avut de suferit în urma acestei decizii. Anul acesta nu voi propune Consiliului Local să emită aceste decizii de supraimpozitare pentru a putea pune la punct această procedură, dar şi pentru a da timp proprietarilor să lucreze la aceste reabilitări. În cel mai scurt timp vom reveni cu mai multe facilităţi, vom veni în sprijin cu noi soluţii, deoarece nu vrem doar să-i pedepsim pe proprietari. În concluzie, anul viitor nu vom avea o supraimpozitare până când nu vom avea o procedură legală bine pusă la punct”, a declarat Dominic Fritz.

Edilul şef al Timişoarei a explicat că din punct de vedere juridic, cei care au plătit impozite mărite, vor putea să primească banii înapoi doar dacă măsura a fost contestată în instanţă şi au o sentinţă favorabilă. De asemenea, Fritz a dezvăluit faptul că una dintre cele mai complicate probleme ale Primăriei este numărul mare de litigii.

„Avem de plată despăgubiri de 3,8 milioane de lei pentru procesele pierdute în instanţă. Primăria are 2.500 de litigii pe rol. O să fie una dintre cele multe sarcini ale noastre. Să analizăm ce fel de litigii sunt şi să reducem din numărul lor, ar trebui să avem altceva de făcut decât să fim în instanţă. Şi, din păcate, multe dintre ele le pierdem. Suntem într-o situaţie provocatoare în Primăria Timişoara”, a precizat Dominic Fritz.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clădiri,
supraimpozitare,
regulament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.