Primarul Constanţei, despre două cartiere: au case frumoase, când ies din ele intră în Evul Mediu

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 ianuarie 2021 363 afişări

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, s-a declarat revoltat de situaţia care există în mai multe cartiere ale oraşului. Străzile sunt desfundate şi pline de noroi deoarece s-a construit haotic, fără respectarea regulilor, susţine edilul. El i-a chemat la discuţii pe proprietarii caselor.

Primarul Constanţei, despre două cartiere: au case frumoase, când ies din ele intră în Evul Mediu

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, s-a referit la mai multe zone din cartierele Palazu Mare şi Compozitorilor. Edilul şef susţine că străzile arată ca în Evul Mediu deoarece s-a construit fără a se respecta regulile.

„Oameni care au cheltuit o mulţime de bani şi şi-au construit case frumoase, când ies din ele intră în Evul Mediu... în noroaie până la gleznă. Au fost emise Autorizaţii de Construcţie fără să se ţină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri, fără să fie trasat un aliniament.

Practic domeniul public care ar trebui să fie strada şi trotuarele au acum forme geometrice complet neregulate. Nicidecum nu se poate construi drum pe acolo... nu se respectă nici o regulă”, a explicat edilul şef.

Primarul Chiţac a dezvăluit faptul că i-a chemat la discuţii pe proprietarii caselor şi le-a propus să fie refăcute limitele de proprietate.

„Ieri i-am convocat la sediul primăriei pe cetăţenii din zona Palazu Mare, străzile: Păpădiei, Salviei, Rozelor şi Socului şi le-am arătat variante de străzi în scheme, trasate după principiul ca pierderile să fie minime. Cei mai mulţi dintre ei au acceptat să cedeze suprafeţe din propriul teren. Dacă vor accepta toţi, va trebui ca ulterior să fie întocmite acte notariale, să fie refăcute documentaţiile cadastrale, să fie reactualizat domeniul public cu noile suprafeţe, să fie recalculate impozitele pentru noile suprafeţe. În paralel vom trece la acţiunea de construire a străzilor...carosabil, trotuare, borduri. Dacă sunt cetăţeni care nu vor atunci va mai trece timp pentru a le expropria suprafeţele de teren pentru cauză de utilitate publică”, a precizat Vergil Chiţac.

În final, primarul anunţă că nu va semna autorizaţii pentru astfel de lucrări: „Uitaţi ce greu e să repari ceva făcut anapoda. Înţelegeţi de ce nu o să semnez Autorizaţii de Construcţie în zone fără drumuri şi utilităţi? De asta!”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vergil chiţac,
cartiere,
străzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.