Primăria Ciugud, după ce robotul Ion şi-a cerut scuze: Îl iertăm pe ION! (NOI suntem ION)

Autor: Andreea Tobias Postat la 03 martie 2023 154 afişări

„Doar cine nu munceşte, nu greşeşte! Nu am vrut să îl tragem aşa de tare de urechi pe ION, din primele zile de viaţă, ci doar am încercat să îi atragem atenţia pentru a înţelege că a greşit”, transmite Primăria Ciugud, după ce a acuzat robotul Ion, de la Guvern, că a „furat” imagini.

Primăria Ciugud, după ce robotul Ion şi-a cerut scuze: Îl iertăm pe ION! (NOI suntem ION)

Primăria Ciugud, judeţul Alba, susţinea că Guvernul a folosit fără acordul său imaginea unei copile, în filmul de prezentare al lui Ion, consilierul guvernamental cu inteligenţă artificială.

În replică, echipa din spatele robotului bazat pe Inteligenţă Artificială, devenit consilier al premierului Nicolae Ciucă, şi-a cerut scuze.

„Îl iertăm pe ION! (NOI suntem ION). Doar cine nu munceşte, nu greşeşte! Nu am vrut să îl tragem aşa de tare de urechi pe ION, din primele zile de viaţă, ci doar am încercat să îi atragem atenţia pentru a înţelege că a greşit. Ne pare rău că s-a creat o întreagă dezbatere despre greşeala lui ION şi sperăm să îi acordăm cu toţii încă o şansă. Ne pare rău că dintr-un demers serios privind transformarea digitală a României s-a ajuns la interpretări politice, iar ION a fost târât în primul său scandal public. Noi îl iertăm pe ION deoarece avem nevoie de proiecte inovative şi acestea trebuie susţinute. Ne bucurăm că ION ne-a răspuns, spunând că a învăţat din această experienţă”, a postat vineri Primăria Ciugud.

Apoi, Primăria îl asigură pe robot că nu ţine la supărare şi îl roagă să proceseze informaţiile primite, să le transmită premierului: „vă aşteptăm împreună la Ciugud. Noi chiar sperăm să putem pune umărul la transformarea digitală a României. Promitem că vom fi gazde bune şi iertarea va fi totală. Hai, dragă Ion, aveţi curaj să ieşiţi din birouri şi să vedeţi România! Va fi fain la Ciugud!!! În încheiere, pentru că în spaţiul public au fost aruncate cuvinte grele, vă rugăm să reţineţi că nu am vrut să îl denigrăm pe ION. Am observat şi noi că au fost foarte multe reacţii prin care se cataloghează totul ca fiind furt intelectual sau o încălcare a legislaţiei privind imaginea minorilor. Din punct de vedere legal nu poate fi considerată o încălcare a legislaţiei privind imaginea minorului pentru că faţa fetiţei este aproape în totalitate acoperită. În concluzie, noi doar i-am atras atenţia lui Ion ca înveţe să nu îşi însuşească munca altora, în acest caz cele câteva imagini scurte din filmul nostru. Nu ne-am supărat, nu îl acuzăm şi nu îl criticăm. Mai mult, sperăm că, în afară de acest final al scrisorii, să se preia şi faptul că ne dorim să fim parteneri pentru autorităţile statului în transformarea digitală a României. În final, ne bucurăm că mesajul nostru a ajuns la ION şi sperăm să încheiem această dezbatere la Ciugud, vorbind despre <România smart>”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primăria ciugud,
ion,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.