Primăria Capitalei a publicat forma finală a hotărârii care stabileşte taxa Oxigen. Vezi dacă trebuie să o plăteşti şi care este cuantumul final al taxei

Postat la 19 noiembrie 2019 2752 afişări

Primăria Capitalei a publicat forma finală a hotărârii care stabileşte taxa Oxigen. Vezi dacă trebuie să o plăteşti şi care este cuantumul final al taxei

Primăria Capitalei a publicat forma finală a hotărârii de consiliu privind taxarea maşinilor poluante care circulă în Bucureşti – taxa Oxigen. Potrivit acesteia, aproape toate maşinile cu norme de poluare sub Euro 5 vor fi taxate, iar accesul în inelul central pentru cele sub Euro 3 va fi interzis. Cei care nu plătesc taxa Oxigen riscă amenzi importante.

Hotărârea CGMB nr. 539/2019 privind măsuri concrete pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în municipiul Bucureşti a fost adoptată în octombrie, iar forma finală a documentului a fost publicată ieri pe site-ul Primăriei Capitalei. Potrivit hotărârii, aplicarea vinietei pentru maşinile Euro 4 se va face de la 1 ianuarie 2021. De asemenea, din 2022, maşinile non-Euro, Euro 1 şi Euro 2 nu vor mai avea acces în oraş, iar cele Euro 3, din 2024.

Hotărârea va impune o restricţionare a circulaţiei începând cu 1 ianuarie 2020 (2021 pentru Euro 4) pentru maşinile care poluează (masă totală sub cinci tone), pe principalele artere ale Bucureştiului. Restricţia se va aplica de luni până vineri, de la 7:00 la 22:00 şi va fi însoţită de taxarea traficului poluant din centrul Bucureştiului, după cum urmează:

pentru maşinile cu norma de poluare Euro 3 şi Euro 4, accesul va fi permis în baza vinietei Oxigen, în cuantum redus;

pentru maşinile cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, accesul va fi permis pe anumite artere cu plata vinietei Oxigen, dar acestea vor avea accesul interzis în zonele centrale ale Capitalei (Zona de Acţiune pentru Calitatea Aerului – ZACA).

Cât va costa taxa Oxigen în forma finală a hotărârii?

Cititi mai multe pe www.promotor.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxa,
hotarare,
capitala,
finala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.