Prima ţară din lumea care închide bursa din cauza coronavirusului

Postat la 17 martie 2020 861 afişări

Prima ţară din lumea care închide bursa din cauza coronavirusului

Bursa din Filipine este prima care se închide din cauza coronavirusului, transmite Bloomberg. CEO-ul bursei, Ramon Monzon, plănuieşte însă să redeschidă piaţa de 188 miliarde de dolari în cursul zilei de joi.

Controversata decizie de a opri tranzacţionarea marţi a venit pe fondul speculaţiilor că alte ţări pot lua măsuri similare, deoarece acţiunile din întreaga lume sunt în cădere liberă pe fondul temerilor unei recesiuni globale.

În timp ce Sri Lanka s-a alăturat bursei din Filipine şi închide şi ea tranzacţionarea, alte pieţe, printre care şi Bursa din New York, au declarat săptămâna aceasta că intenţionează să rămână deschise investitorilor.

Decizia de a închide bursa filipineză a venit şi în condiţiile în care preşedintele Rodrigo Duterte a dat dispoziţii pentru izolarea timp de o lună a celor 55 milioane de locuitori din Luzon, cea mai mare insulă din arhipelag, pe care se află şi capitala Manila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
inchidere,
cauza,
filipine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.