Prima reţea de benzinării care lansează un serviciu de retragere de bani din orice staţie, la fel ca o bancă

Autor: Ioana Matei Postat la 16 iunie 2020 491 afişări

Prima reţea de benzinării care lansează un serviciu de retragere de bani din orice staţie, la fel ca o bancă

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, lansează un nou serviciu dedicat persoanelor fizice, prin care acestea au posibilitatea de a retragere numerar cu comision 0% din orice staţie proprie Rompetrol. Serviciul “CashBack” (eliberare de numerar la comerciant) este disponibil la orice oră, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Noul serviciu permite retragerea în numerar din cardul bancar personal de debit sau credit a unei sume de maximum 200 lei/tranzacţie împreună cu o operaţiune de plată la dispozitivele POS ale statiei. Suma şi retragerile de numerar pot fi influenţate de disponibilul din casa de marcat a statiei la momentul respectiv.

Compania nu percepe comision pentru aceste tranzacţii, dar numărul de retrageri permise zilnic şi eventualele costuri/taxe adiţionale sunt generate strict de instituţia de credit emitentă a instrumentului de plată electronică. 

“Căutăm în permanenţă să dezvoltăm şi să implementăm soluţii inovatoare, care să le ofere clienţilor un beneficiu imediat şi să contribuie la îmbunătăţirea experienţei acestora în staţiile noastre. Noul serviciu le permite clienţilor să folosească terminalele de plată si pentru retragerea de numerar de pe cardurile bancare, o dată cu achizitia de bunuri şi/sau servicii din staţii” declară Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Downstream.

Clientii pot folosi în prezent acest serviciu în toate cele 156 de benzinării proprii Rompetrol, compania fiind primul jucător din domeniul oil & gas şi una dintre primele companii nebancare din România care lansează la nivel naţional serviciul de retragere numerar.  Serviciul nu este disponibil şi în staţiile Partener Rompetrol sau Rompetrol Expres.

Compania a iniţiat în luna martie un proiect pilot în staţiile proprii din Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu, iar în baza numărului de tranzacţii şi a feedback-ului primit din partea clienţilor a decis extinderea rapidă a serviciului la nivelul întregii sale reţele de benzinării proprii. Indiferent dacă aceşţia fac o alimentare cu combustibil sau achiziţionează produse din magazine, noua facilitate le permite să economisească timp şi carburant până la un bancomat, spun  reprezentanţii companiei.

“În condiţiile în care cadrul legislativ ne oferă posibilitatea de a reţine pentru această operaţiune un comision de maximum 1% din valoarea retragerii în numerar, am decis să venim în întâmpinarea clienţilor şi să nu le percepem comision. Singura condiţie pentru folosirea acestei facilităţi în staţiile noastre este de a realiza în acelaşi timp o tranzacţie platită cu cardul vizat – achiziţia de carburant sau a unui bun/serviciu din portofoliul oferit în magazinul şi restaurantul Hei’ adaugă Serghei Sevcenco.

Cadrul legal pentru oferirea acestui serviciu se regăşeşte în Legea 191/2018, o actualizare a OUG 193/2002 cu modificările ulterioare, privind introducerea sistemelor moderne de plată, precizează reprezentanţii companiei.

Rompetrol Downstream operează în plan local o reţea de distribuţie carburanţi formată din 988 de puncte de comercializare (staţii proprii – Rompetrol, staţii Partener Rompetrol, staţii Rompetrol Expres, staţii mobile - baze interne de 9 şi 20 metri cubi), 6 depozite (Arad, Craiova, Mogoşoaia, Şimleul Silvaniei, Vatra Dornei şi Zărneşti), peste 200 staţii GPL auto şi circa 7.000 de puncte butelii. Carburantii comercializaţi sunt produşi de rafinăria Petromidia Năvodari – cea mai mare unitate de profil din România şi una dintre cele mai moderne şi complexe din regiunea Mării Negre.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
serviciu,
retragere,
lansare,
benzinarii,
retea,
banca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.