Prima mutare pe care turcii de la Sunman o fac după preluarea Noriel: concediază 30 de angajaţi de la fabrica de jucării din Prahova

Autor: Alexandra Matei Postat la 02 februarie 2023 327 afişări

Compania Toys and Games Industry, cu sediul în Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, parte a grupului Noriel, a anunţat concedieri colective în luna noiembrie a anului trecut, conform datelor transmise de Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova.

Prima mutare pe care turcii de la Sunman o fac după preluarea Noriel: concediază 30 de angajaţi de la fabrica de jucării din Prahova

Compania Toys and Games Industry, cu sediul în Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, parte a grupului Noriel, a anunţat concedieri colective în luna noiembrie a anului trecut, conform datelor transmise de Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova. Măsura afectează, potrivit aceleiaşi surse, 30 de salariaţi şi vine la câteva luni distanţă de achiziţia grupului Noriel de către grupul turc Sunman, care are activităţi în retailul, distribuţia şi producţia de jucării.

„SC Toys and Games Industry SRL este unul dintre angajatorii din judeţ care în luna noiembrie 2022 a înaintat Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova o notificare în baza prevederilor art. 69 şi urm. din Legea nr. 53/2003, Codul muncii, privind concedieri colective, măsură ce afectează 30 de salariaţi“, au transmis pentru Ziarul Financiar oficialii ITM Prahova.

ZF a încercat să contacteze reprezentanţii companiei Toys and Games Industry, însă până la momentul publicării articolului aceştia nu au răspuns.

Grupul Sunman din Turcia, care are activităţi în retailul, distribuţia şi producţia de jucării, a cumpărat Noriel, o companie românească din acelaşi domeniu, de la fondul de investiţii Enterprise Investors. Finalizarea tranzacţiei a avut loc în data de 26 iulie 2022.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.