Prima maşină electrică 100% românească se construieşte la Cluj. Cât va costa şi cât merge cu un “plin”

Postat la 01 octombrie 2016 4618 afişări

O maşină electrică low-cost a fost concepută la Cluj, iar cei care au dezvoltat proiectul spun că este o premieră mondială. Maşina va fi produsă în România şi va ajunge la un preţ de aproximativ 5.000 de euro. Potrivit dezvoltatorilor proiectului, care au lansat o machetă a maşinii “Go4Two”, aceasta va cântări aproximativ 300 de kilograme şi este realizată din fibră de carbon.

Maşina va avea trei roţi, este proiectată pentru două persoane şi va avea o autonomie de o sută de kilometri la o încărcare completă, care durează 3-4 ore. Prima variantă la care echipa lucrează este o maşină care să atingă viteza de 45 km/h, care să poată fi folosită în oraş. Dezvoltatorii din Cluj lucrează, în paralel, şi la o variantă de maşină care să atingă viteza de 80 km/h şi care să poată fi condusă pe drumurile naţionale.

Cititi mai multe pe www.vocea.biz

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.