Prima decizie majoră a Corinei Creţu, comisarul român: 262 de milioane de euro suplimentare de fonduri pentru autostrăzile României

Postat la 20 noiembrie 2014 71 afişări

Comisia Europeană a decis pe 18 noiembrie să acopere costurile de construcţie a două tronsoane de autostradă din România, finanţate iniţial de prin împrumuturi bancare.

Prima decizie majoră a Corinei Creţu, comisarul român: 262 de milioane de euro suplimentare de fonduri pentru autostrăzile României

Printr-o decizie semnată de comisarul european pentru politică regională Corina Creţu au fost alocaţi 262 milioane de euro suplimentari pentru autostrada Arad – Timşoara şi pentru varianata de ocolire a Municipiului Constanţa – ceea ce ridică ridică nivelul contribuţiei al UE la construirea acestor autostrăzi la 439 milioane de euro, informează Comisia Europeană.

Autostrada Arad-Timişoara şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa la nivel de autostradă au fost dateîn folosinţă în 2011 şi, respectiv, 2012. Ele au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, cu granturi de la Comisia Europeană şi cu împrumuturi de la BEI şi BERD.

Comisia Europeană a aprobat cererea României de a finanţa şi partea de investiţie care fusese acoperităiniţial din împrumuturi. Din această sumă de 439 de milioane de euro, 287 milioane de euro sunt destinaţi autostrăzii Arad-Timişoara şi 151,5 milioane de euro sunt pentru varianta de ocolire a municipiului Constanţala nivel de autostradă. Împreună cu aceste noi alocări, contribuţia UE la construcţia celor două tronsoane de autostradă se ridică la 439 milioane de euro.

MAI MULTE PE ZF:RO

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizie,
autostrazi,
corina cretu,
fonduri,
comisar
/actualitate/prima-decizie-majora-a-corinei-cretu-comisarul-roman-262-de-milioane-de-euro-suplimentare-de-fonduri-pentru-autostrazile-romaniei-13606249
13606249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.