Prima bibliotecă publică fără cărţi tipărite va fi inaugurată în Statele Unite

Postat la 15 ianuarie 2013 15 afişări

BiblioTech, prima bibliotecă publică în întregime digitalizată din Statele Unite ale Americii, care nu va conţine nicio carte tipărită, ci doar cărţi în format eBook, va fi inaugurată în toamna acestui an, în oraşul San Antonio.

Judecătorului Nelson Wolff, din comitatul Bexar, i-a venit ideea de a construi o astfel de bibliotecă digitalizată, amenajată pe o suprafaţă de 460 de metri pătraţi, după ce a citit biografia lui Steve Jobs, scrisă de celebrul biograf american Walter Issacson, informează abcnews.go.com.

În locul clasicelor rafturi cu cărţi, cititorii care vor veni la BiblioTech vor avea la dispoziţie numeroase birouri cu computere şi gadget-uri. La început, vor exista 100 de dispozitive e-reader, iar apoi vor fi adăugate alte 50 de e-readere pentru copii, 50 de PC-uri, 25 de laptopuri şi 25 de tablete.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bibliotecă,
Statele Unite,
eBook
/actualitate/prima-biblioteca-publica-fara-carti-tiparite-va-fi-inaugurata-in-statele-unite-10467766
10467766
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.