Prezenţa unor militari americani în Ucraina încalcă angajamentele Kievului, afirmă Serghei Lavrov

Autor: Ioana Bojan Postat la 23 aprilie 2015 63 afişări

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a transmis telefonic, miercuri, secretarului de Stat al SUA John Kerry că prezenţa unor militari americani în Ucraina încalcă angajamentul Kievului de a retrage toate unităţile străine şi mercenarii de pe teritoriul ţării, relatează TASS în pagina online.

"Lavrov a atras atenţia că sosirea unor militari din cadrul Brigăzii 173 Aeropurtate a SUA la poligonul Iavorovski, din apropiere de Liov, şi informaţiile potrivit cărora personal din compania militară americană Academia a apărut alături de trupele ucrainene în Donbas arată că Guvernul de la Kiev şi-a încălcat angajamentul de a retrage toate unităţile străine, armamentul greu şi mercenarii de pe teritoriul Ucrainei", a anunţat Ministerul rus de Externe.

Serghei Lavrov a subliniat nevoia de a adera strict la pachetul de măsuri pentru implementarea acordurilor de la Minsk, încheiate de părţile implicate în conflictul ucrainean la 12 februarie.

"Probleme urgente privind relaţiile bilaterale, inclusiv un calendar pentru eventuale contacte, au fost de asemenea pe agendă. Lavrov a afirmat că Rusia este deschisă cooperării constructive cu Statele Unite pe baza egalităţii, respectării intereselor ruse şi renunţării la încercările de a exercita presiuni asupra ţării noastre", a precizat Ministerul rus de Externe.

În cadrul conversaţiei telefonice, care a avut loc la cererea părţii americane, şefii diplomaţiilor din SUA şi Rusia au discutat de asemenea alte probleme internaţionale, inclusiv despre negocierile privind programul nuclear iranian şi situaţiile din Siria şi Yemen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UCRAINA,
SUA
/actualitate/prezenta-unor-militari-americani-in-ucraina-incalca-angajamentele-kievului-afirma-serghei-lavrov-14144117
14144117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.