Preţurile petrolului continuă să scadă, influenţate de date economice din China

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 21 august 2015 68 afişări

Preţurile petrolului continuă să scadă, influenţate de tendinţa negativă a burselor la nivel mondial şi de date sub aşteptări referitoare la industria chineză, cotaţia ţiţeilului de referinţă pe piaţa americană fiind pe cale să înregistreze cea mai lungă perioadă de declin săptămânal după 1986.

Activităţile fabricilor din China au înregistrat în august cel mai pronunţat declin din ultimii şase ani şi jumătate, pe fondul scăderii cererii interne şi externe, amplificând temerile legate de cererea scăzută de petrol din al doilea mare consumator de ţiţei din lume, transmite Reuters.

Petrolul WTI, de referinţă pe piaţa americană, se îndreaptă spre al optulea declin săptămânal consecutiv, cea mai lungă perioadă negativă după 1986.

La sfârşitul anului 1985, preţurile petrolului au coborât în decurs de cinci luni la 10 dolari pe baril, de la circa 30 de dolari pe baril, după ce OPEC a majorat producţia pentru a recâştiga cota de piaţă pierdută în favoarea producătorilor din afara organizaţiei.

Directorul general al grupului BP, Bob Dudley, a declarat la sfârşitul lunii iulie, când preţurile petrolului erau cu circa 8 dolari peste nivelul actual, că situaţia seamănă cu cea din 1986.

Cotaţia petrolului WTI cu livrare în octombrie este în coborâre cu 46 de cenţi, la 40,86 dolari pe baril. Joi, preţul petrolului a atins 40,21 dolari pe baril, cel mai redus nivel din ultimii şase ani şi jumătate.

Petrolul Brent, de referinţă pe piaţa londoneză, este în scădere cu 41 de cenţi, la 46,21 dolari pe baril, după ce joi a coborât cu 54 de cenţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PETROL,
PREŢ,
/actualitate/preturile-petrolului-continua-sa-scada-influentate-de-date-economice-din-china-14683424
14683424
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.