Preţul petrolului a depăşit pragul de 80 de dolari pe baril, pericol de scumpiri în România

Postat la 17 mai 2018 65 afişări

Contractele futures ale petrolului Brent au depăşit joi 80 de dolari pe baril, pentru prima dată din 2014, pe fondul tensiunilor din Iran, relatează BBC. În România sunt aşteptate scumpiri la pompă din cauza creşterii cotaţiilor internaţionale la ţiţei.

Preţul petrolului a depăşit pragul de 80 de dolari pe baril, pericol de scumpiri în România

Contractele futures intermediare ale petrolului american West Texas au crescut cu 29 de cenţi, la 71,78 de dolari/baril.

Perspectiva unei scăderi puternice a exporturilor de petrol iraniene în lunile următoare, din cauza sancţiunilor din SUA reînnoite ca urmare a deciziei preşedintelui Donald Trump de a se retrage de la un acord nuclear cu Teheran, a ridicat preţurile petrolului în ultimele săptămâni.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.