Preţul aurului este în creştere de 12 ani. Soros şi Paulson investesc masiv, anticipând noi creşteri

Postat la 20 noiembrie 2012 54 afişări

Preţul aurului este în creştere de 12 ani, cea mai lungă perioadă de apreciere din ultimii 90 de ani, iar potrivit analiştilor va continua să urce şi în 2013, până aproape de 2.000 dolari pe uncie, marii investitori, de la George Soros la John Paulson, acumulând deţineri record.

Cotaţiile internaţionale ale aurului vor creşte în fiecare trimestru al anului viitor şi vor ajunge, în ultimele trei luni din 2013, la o medie de 1.925 dolari pe uncie (aproximativ 62 dolari pe gram), potrivit analiştilor contactaţi de Bloomberg. Fondul Paulson & Co., controlat de miliardarul John Paulson, a acumulat o expunere de 3,62 miliarde de dolari pe aur, în timp ce Soros Fund Management LLC şi-a majorat în acest trimestru deţinerile de aur cu 49%, potrivit datelor raportate către Securities and Exchange Commission, comisia de reglementare a pieţelor de capital din SUA. Marile bănci centrale ale lumii, inclusiv Rezerva Federală a SUA, Banca Centrală Europeană şi Banca Populară a Chinei, promit noi măsuri de stimulare a economiei, perspectivă care dă investitorilor motive de îngrijorare privind inflaţia şi devalorizarea valutelor.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
pret,
aur,
soros,
paulson
/actualitate/pretul-aurului-este-in-crestere-de-12-ani-soros-si-paulson-investesc-masiv-anticipand-noi-cresteri-10338676
10338676
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.