Preţul aurului a atins minimul ultimilor doi ani şi jumătate după şedinţa Rezervei Federale

Postat la 21 iunie 2013 39 afişări

Preţul aurului a scăzut joi la cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate, la o zi după ce preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Ben Bernanke, a declarat că instituţia ar putea începe în acest an restrângerea programului de suplimentare a lichidităţilor.

Preţul aurului a atins minimul ultimilor doi ani şi jumătate după şedinţa Rezervei Federale

 "Un trader mi-a spus în urmă cu câteva minute că este o baie de sânge, fiind rupte majoritatea barierelor tehnice, astfel că putem atinge astăzi un preţ al aurului de 1.280 dolari uncia, apoi de 1.265 dolari uncia", a declarat Austin Kiddle, director la compania Sharps Pixley, transmite MarketWatch.

Contractele pentru aurul cu livrare în luna august sunt în declin cu 5,57%, respectiv cu 81,7 dolari, la 1.1292,4 dolari uncia, la bursa din New York.

Pe parcursul şedinţei, aurul a fost cotat la 1.285 dolari uncia, nivel atins ultima oară în septembrie 2010, potrivit datelor FactSet.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pretul-aurului-a-atins-minimul-ultimilor-doi-ani-si-jumatate-dupa-sedinta-rezervei-federale-10997630
10997630
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.