Preşedinţia sud-africană: Nelson Mandela a murit

Autor: Anna Primac Postat la 06 decembrie 2013 182 afişări

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a murit, a anunţat preşedintele Jacob Zuma, citat de AFP.

Preşedinţia sud-africană: Nelson Mandela a murit

Nelson Mandela, în vârstă de 95 de ani, eroul luptei împotriva apartheidului, a murit la domiciliul său din Johannesburg, a anunţat joi seara preşedintele sud-african Jacob Zuma, pentru postul de televiziune publică.

"Fostul preşedinte Nelson Mandela ne-a părăsit (...), acum se odihneşte în pace. Naţiunea l-a pierdut pe unul dintre cei mai iluştri fii ai săi", a declarat Zuma, în jurul orei 21.30 GMT (23.30, ora României).

Nelson Mandela, care a fost primul preşedinte de culoare al ţării (1994-1998), a fost spitalizat în perioada 8 iunie - 1 septembrie din cauza unei recidive a unei infecţii pulmonare, cauzată probabil de tuberculoza contractată în închisoare.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintia-sud-africana-nelson-mandela-a-murit-11744722
11744722
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.