Preşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns la Londra pentru a participa la funeraliile reginei

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 septembrie 2022 20 afişări

Preşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns la Londra pentru a participa la funeraliile reginei

Preşedintele american Joe Biden a sosit la Londra înainte de funeraliile reginei Elisabeta a II-a, care vor avea loc luni.

Joe Biden este însoţit de soţia sa, Jill Biden. Preşedintele SUA se numără printre cei aproximativ 500 de şefi de stat şi demnitari străini care vin la Londra pentru a participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a.

Prim-miniştrii Canadei, Australiei şi Noii Zeelande se află deja în Marea Britanie.

Pe lângă premierul canadian Justin Trudeau, premierul australian Anthony Albanese şi premierul neozeelandez Jacinda Ardern, printre ceilalţi lideri din Commonwealth aşteptaţi se numără premierul din Bangladesh, Sheikh Hasina, şi preşedintele din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe. India va fi reprezentată de preşedintele Droupadi Murmu.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier şi preşedintele italian Sergio Mattarella se numără printre ceilalţi lideri mondiali care vor participa la ceremonii. De asemenea, vor fi prezenţi membri ai familiilor regale din întreaga Europă.

Mulţi dintre invitaţi sunt aşteptaţi să îi aducă un omagiu reginei la Westminster Hall şi să semneze o carte de condoleanţe la Lancaster House. Momentul culminant va fi o recepţie oficială de stat oferită duminică de regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham.

Unii dintre oaspeţii invitaţi să participe la înmormântare au stârnit semne de întrebare.

Mohammed Bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite şi conducătorul de facto al statului, este un personaj controversat. El este acuzat că a ordonat uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit din Istanbul, Turcia, în 2018, o acuzaţie pe care prinţul moştenitor şi guvernul său o neagă. Logodnica lui Khashoggi, Hatice Gengiz, a declarat că acestuia nu ar trebui să i se permită să participe la eveniment.

O altă invitaţie care a fost criticată este cea a preşedintelui Chinei, Xi Jinping, din cauza acuzaţiilor de crime împotriva umanităţii aduse guvernului chinez. Xi nu va participa la funeralii, iar China va fi reprezentată de vicepreşedintele Wang Qishan.

Reprezentanţii Rusiei, Belarusului, Myanmarului, Siriei, Venezuelei şi Afganistanului nu au fost invitaţi. Iranul, Coreea de Nord şi Nicaragua au fost invitate doar la nivel de ambasadori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lideri,
londra,
funeralii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.