Preşedintele României câştigă de aproape şase ori mai puţin decât preşedintele ASF

Postat la 26 iulie 2017 339 afişări

Preşedintele României primeşte, de la 1 iulie, un salariu brut de 17.400 de lei/lună (12.204 lei net), în vreme ce primul ministru încasează 16.675 de lei/lună, conform Legii salarizării unitare. Legea nu se aplică în cazul angajaţilor ASF, BNR şi ANRE.

Preşedintele României câştigă de aproape şase ori mai puţin decât preşedintele ASF

Şeful Guvernului şi preşedinţii celor două Camere – Senat şi Camera Deputaţilor au începând din această lună acelaşi salariu brut, respectiv 15.225 de lei, conform informaţiilor furnizate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, la solicitarea MEDIAFAX.

“Potrivit art. 38 alin. (2) lit. c) din Legea-cadru nr. 153/2017, prin excepţie de la prevederile lit. a), indemnizaţiile lunare ale personalului care ocupă funcţii de demnitate publică se stabilesc prin înmulţirea coeficienţilor din anexa nr. IX cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.