Preşedintele Italiei ar putea da o lovitură de teatru în comedia alegerilor parlamentare: vrea un nou guvern tehnocrat

Autor: Ioana Nita Postat la 05 martie 2013 13 afişări

Preşedintele Italiei, Giorgio Napo­litano, ia în considerare formarea unui nou guvern tehnocrat pentru a pune capăt incertitudinii politice şi pentru a calma pieţele, în condiţiile în care principalele partide ale ţării nu au reuşit să ajungă la un acord după alegerile parlamentare de la sfârşitul lunii trecute, scrie publicaţia britanică The Telegraph.

Preşedintele Italiei ar putea da o lovitură de teatru în comedia alegerilor parlamentare: vrea un nou guvern tehnocrat

Preşedintele Italiei, Giorgio Napo­litano, ia în considerare formarea unui nou guvern tehnocrat pentru a pune capăt incertitudinii politice şi pentru a calma pieţele, în condiţiile în care principalele partide ale ţării nu au reuşit să ajungă la un acord după alegerile parlamentare de la sfârşitul lunii trecute, scrie publicaţia britanică The Telegraph. Oficialii italieni au spus că guvernatorul băncii centrale a Italiei, Ignazio Visco, este principalul candidat pentru funcţia de premier, cu toate că numirea unui nou premier tehnocrat după plecarea lui Mario Monti ar putea fi văzut ca un truc elitist. Însă este incert dacă democraţii din camera deputaţilor vor sprijini această idee. Celelalte două nume vehiculate pentru conducerea unui nou guvern sunt Giuliano Amato, fost premier de centru-dreapta, şi Matteo Renzi, primarul democrat al oraşului Florenţa, notează Financial Times. Un nou guvern tehnocrat ar avea aceeaşi soartă ca acela al lui Monti. Aproximativ 57% din alegători au votat grupările politice care au promis că nu vor implementa măsurile de austeritate impuse de UE şi la care s-a angajat Monti.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-italiei-ar-putea-da-o-lovitura-de-teatru-in-comedia-alegerilor-parlamentare-vrea-un-nou-guvern-tehnocrat-10638221
10638221
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.