Preşedintele Iohannis amână luarea unei decizii cu privire la avansarea în grad a „fantomei în alb”, colonelul Paraschiv

Autor: Diana Grigore Postat la 27 octombrie 2018 55 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne luarea unei decizii cu privire la înaintarea în grad a cololonelui Dumitru Paraschiv până după ce organele judiciare vor emite un punct de vedere cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei la protestul din 10 august.

”Acordarea gradului de general, respectiv a gradului profesional de chestor de poliţie, conform Deciziei Curţii Constituţionale nr. 1222 din 12.11.2008, reprezintă o atribuţie exclusivă a Preşedintelui României, iar nu o obligaţie, astfel că şeful statului are posibilitatea de a aprecia dacă acordă sau nu gradul de general, respectiv gradul profesional de chestor de poliţie. Potrivit Legii nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, propunerile privind acordarea gradului de general se aprobă de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Având în vedere evenimentele din dată de 10 august a.c., din timpul protestului din Piaţă Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română şi alte structuri din Ministerul Afacerilor Interne, se impune că luarea unei decizii de către Consiliu referitoare la acordarea gradului de general de brigada colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin Răzvan să se realizeze după pronunţarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române”, se arată în răspunsul Administraţiei Prezidenţiale la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, ministrul Afacerilor Interne a trimis mai multe propuneri de avansare în grad.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
PARASCHIV,
AMÂNARE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.