Preşedintele Google: În viitor vom avea senzori şi în nas

Autor: Andreea Anghel Postat la 23 aprilie 2013 65 afişări

Implantarea de senzori în nas care ne vor alerta la primele semne ale unei răceli, holograme prin care vom putea evada oricând ne dorim pe plajele exotice din Hawaii, asistenţi virtuali sau imposibilitatea de a ne mai şterge „urmele“ de pe internet sunt doar câteva dintre schimbările pe care tehnologia le va aduce în viaţa oamenilor, scriu Eric Schmidt( 58 de ani), preşedintele executiv al Google, şi Jared Cohen (31 de ani), fost consilier în cadrul Departamentului de Stat al SUA care acum conduce Google Ideas.

Preşedintele Google: În viitor vom avea senzori şi în nas

Implantarea de senzori în nas care ne vor alerta la primele semne ale unei răceli, holograme prin care vom putea evada oricând ne dorim pe plajele exotice din Hawaii, asistenţi virtuali sau imposibilitatea de a ne mai şterge „urmele“ de pe internet sunt doar câteva dintre schimbările pe care tehnologia le va aduce în viaţa oamenilor, scriu Eric Schmidt( 58 de ani), preşedintele executiv al Google, şi Jared Cohen (31 de ani), fost consilier în cadrul Departamentului de Stat al SUA care acum conduce Google Ideas - divizia de cercetare a Google, în cartea „Noua eră digitală: cum se va schimba viitorul oamenilor, naţiunilor şi companiilor“, care va fi comercializată începând din data de 23 aprilie. 

Ediţia digitală a cărţii poate fi deja cumpărată pe amazon.com la un preţ de 20 de dolari, textul urmând să fie disponibil pe 23 aprilie.

Cartea este un exerciţiu de înţelegere a viitorului, spun Schmidt şi Cohen, care lucrează la acest proiect de trei ani. Cei doi s-au întâlnit în 2009 în Bagdad şi amândoi au rămas surprinşi de faptul că deşi se aflau în plin război, irakienii folo­seau internetul ca sursă de informaţii pentru a-şi îmbună­tăţi vieţile. Acesta a fost şi unul dintre motivele care i-au determinat pe cei doi să ia hotărârea de a cerceta felul în care internetul şi dispozitivele mobile, precum tabletele sau telefoanele, fac oamenii mai puternici, forţează guvernele şi companiile mari să facă schimbări fundamentale pentru a rezista pe piaţă. Un al doilea motiv care i-a determinat să scrie această carte a fost abilitatea din ce în ce mai mare ca oricine are un dispozitiv cu conexiune la internet să poată transmite informaţii sau video­clipuri care pot avea o influenţă semnificativă asupra multor oameni.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Google,
Schmidt,
Cohen,
senzori,
presedinte,
internet
/actualitate/presedintele-google-in-viitor-vom-avea-senzori-si-in-nas-10784866
10784866
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.