Preşedintele CC despre Fondul Suveran: Trebuie să permită acţiunea independentă a companiilor

Postat la 03 august 2017 24 afişări

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că, modul de organizare a Fondului trebuie să permită acţiunea independentă a companiilor astfel încât să se evite apariţia unor distorsiuni în piaţă.

Preşedintele CC despre Fondul Suveran: Trebuie să permită acţiunea independentă a companiilor

“Fondul Suveran este o oportunitate pentru a îmbunătăţi managementul companiilor de stat şi pentru a reduce influenţa pe care o au ministerele de linie în gestionarea lor. În acest fel, vom permite ministerelor să se ocupe de crearea politicilor şi a legislaţiei, de supravegherea aplicării legislaţiei etc. Trebuie, însă, să organizăm Fondul astfel încât să evităm coordonarea a comportamentului companiilor din componenţă şi apariţia unor distorsiuni în piaţă”, a declarat, Bogdan Chiriţoiu, într-un interviu acordat MEDIAFAX.

Preşedintele Consiliului Concurenţei avertizează că, riscul cel mai mare este în sectorul energiei. “Guvernul a separat partea de transport de cea de producere a energiei, pentru a nu exista riscul unei reintegrări pe verticală, interzise de legislaţia europeană. Ca urmare, Executivul va pune în Fonduri diferite companiile din aceste sectoare. În acelaşi timp, trebuie să fim atenţi la concetrările economice ce ar putea să apară în cazul în care mari companii din acelaşi domeniu s-ar grupa în acelaşi Fond, deoarece există riscul de a distorsiona piaţa.”, a subliniat Chiriţoiu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.