Preşedintele BCE: Există riscul ca recuperarea economică a zonei euro să eşueze

Postat la 04 aprilie 2012 10 afişări

Preşedintele BCE, Mario Draghi a declarat, miercuri, că există riscul ca recuperarea economică a zonei euro să eşueze, în timp ce perspectiva inflaţiei, care arată că ar putea coborî sub ţinta de 2% abia anul următor, nu face necesară renunţarea la politicile monetare relaxate.

"Perspectiva economică rămâne sub presiune. Riscurile pentru perspectiva economică predomină", a declarat Draghi în deschiderea unei conferinţe de presă, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să menţină dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%. Evaluarea BCE privind economia a rămas similară cu cea din luna precedentă, după câteva luni în care limbajul a devenit mai pozitiv. Estimările privind inflaţia nu impun o renunţare la măsurile mai relaxate de politcă monetară, având în vedere starea economiei, a spus preşedintle BCE.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ecnomie,
bce,
recuperare,
zona euro
/actualitate/presedintele-bce-exista-riscul-ca-recuperarea-economica-a-zonei-euro-sa-esueze-9477937
9477937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.